WELKOM / BIENVENIDO


MAG IK ME VOORSTELLEN MET EEN LIEDJE?

¿PERMITE QUE ME PRESENTE CON UNA CANCIÓN?


MI CANCIÓN MUY PREFERIDA:

CUCURRUCUCÚ PALOMACUCURRUCUCÚ PALOMA, NO LLORES

(LIEF DUIFJE MIJN, WAAROM AL DIE TRAANTJES DIJN?)

Dicen que por las noches
no más se le iba en puro llorar;
dicen que no comía,
no más se le iba en puro tomar.
Juran que el mismo cielo
se estremecía al oír su llanto,
cómo sufrió por ella,
y hasta en su muerte la fue llamando:
Ay, ay, ay, ay, ay cantaba,
ay, ay, ay, ay, ay gemía,
Ay, ay, ay, ay, ay cantaba,
de pasión mortal moría.
Que una paloma triste
muy de mañana le va a cantar
a la casita sola con sus puertitas de par en par;
juran que esa paloma
no es otra cosa más que su alma,
que todavía espera a que regrese
la desdichada.
Cucurrucucú paloma,
cucurrucucú no llores.
Las piedras jamás, paloma,
¿qué van a saber de amores?
Cucurrucucú, cucurrucucú, cucurrucucú,
cucurrucucú, cucurrucucú,
paloma, ya no le llore
EIGEN VERTALING EN NADERE INFO OVER DIT LIEDJE:


19 juli 2015

ERIC KIM: 'STRAAT' FOTOGRAFIE BLOG: ETEN EN DRINKEN VOOR FOTOGRAFEN DIE HONGER EN DORST EN DUS GOESTING IN HET LEVEN HEBBEN OF DAT WILLEN KRIJGEN....


Tot nu toe heb ik op het internet geen enkele webstek gevonden die het wezen en de functies van het medium fotografie beter zou kunnen vatten, overbrengen en communicatief open delen dan de blog van ERIC KIM.

Sta mij toe te zeggen dat het geheel van deze blog zoveel is en betekent als een gratis leerpakket dat de waarde heeft van minstens 5 keer de duur van een volledige 'master' opleiding fotografie, wat omgerekend neerkomt op wat je misschien zou kunnen geleerd hebben nadat je minstens 2O jaar je fotografenbroek zou hebben versleten in de (huidige) fotografie afdeling van het Gentse KASK (noot: een beetje kunnen en durven overdrijven is de kiem van alle ware Kunst...én van het beste van de Gentsche Fieste!).

Het is een - weliswaar Engelstalige - blog boordevol gratis waardevolle, zinnige en nuttige informatie, meningen, visies, technieken, raadgevingen en tips allerhande zowel in woord als in beeld: het beeld completeert het woord en omgekeerd. Een waar festijn van fotografisch 'eten' en 'drinken', op voorwaarde natuurlijk dat je honger en dorst hebt en goesting, veel goesting....onblusbare goesting, niet om binnen de kortste keren een zogezegd volleerde of succesvolle fotograaf dan wel een zogenaamd beroemde of beruchte 'kunstenaar' te worden maar om te leren een goede fotograaf, een aan- en meevoelend mens en dus een échte artiest te zijn. Uit het grote aanbod moet je best ook gericht kunnen kiezen en plukken maar ook op dit punt reikt de blog van Eric Kim je een (didactisch) helpende hand, onder meer met zijn (samenvattende) 'take away points'.

Uit dit rijke, interessante  en leerzame aanbod heb ik alvast het volgende - mijns inziens voor elke fotograaf bijzonder belangrijke - onderwerp geplukt:

17 (More) Lessons Henri Cartier-Bresson Has Taught Me About Street Photography

De rest - en dat is veel méér dan wat de benaming 'straatfotografie' allicht doet vermoeden - kan je met hele happen en volle teugen 'eten' en 'drinken' op:

 
Ik sluit hier in schoonheid af met de volgende overdenking:
 
EEN FOTO IS GEEN KUNSTWERK, ZOALS EEN KUNSTWERK OOK GEEN FOTO IS MAAR EEN FOTOGRAAF KAN WEL EEN KUNSTENAAR ZIJN, ZOALS EEN KUNSTENAAR OOK EEN FOTOGRAAF KAN ZIJN
 
 
 

Geen opmerkingen: