WELKOM / BIENVENIDO


MAG IK ME VOORSTELLEN MET EEN LIEDJE?

¿PERMITE QUE ME PRESENTE CON UNA CANCIÓN?


MI CANCIÓN MUY PREFERIDA:

CUCURRUCUCÚ PALOMACUCURRUCUCÚ PALOMA, NO LLORES

(LIEF DUIFJE MIJN, WAAROM AL DIE TRAANTJES DIJN?)

Dicen que por las noches
no más se le iba en puro llorar;
dicen que no comía,
no más se le iba en puro tomar.
Juran que el mismo cielo
se estremecía al oír su llanto,
cómo sufrió por ella,
y hasta en su muerte la fue llamando:
Ay, ay, ay, ay, ay cantaba,
ay, ay, ay, ay, ay gemía,
Ay, ay, ay, ay, ay cantaba,
de pasión mortal moría.
Que una paloma triste
muy de mañana le va a cantar
a la casita sola con sus puertitas de par en par;
juran que esa paloma
no es otra cosa más que su alma,
que todavía espera a que regrese
la desdichada.
Cucurrucucú paloma,
cucurrucucú no llores.
Las piedras jamás, paloma,
¿qué van a saber de amores?
Cucurrucucú, cucurrucucú, cucurrucucú,
cucurrucucú, cucurrucucú,
paloma, ya no le llore
EIGEN VERTALING EN NADERE INFO OVER DIT LIEDJE:


31 mei 2012

GENTSCHE TRACK : MIJN EIGENZINNIGE KIJK OP DEZE KUNSTENKERMIS / MI PARECER CAPRICHOSO DE ESTA FERIA ARTÍSTICA ( INLEIDING / INTRODUCCIÓN )


[Hotelkamer Tazu Rous klaar om te bezoeken en te boeken

Het is zover: dé hotelkamer van Tazu Rous is vrijdag klaar. Vanaf zaterdag 2 juni kan de TRACK-bezoeker de kamer bezichtigen tussen 12:00 en 18:00 met een TRACK-rittenkaart. Je kan ook overnachten in de hotelkamer op 23 m hoog en daarna genieten van een heerlijk ontbijt in het hotel Carlton. Dit kan vanaf zondag 3 juni.

Het boeken van de hotelkamer kan op www.hotel-gent.net (vanaf vrijdag 01.06 om 11:30). Veel dank aan onze partners NMBS en Blaton, die het onmogelijke gedaan hebben om dit project mogelijk te maken.
Meer info op www.track.be !] (uittreksel uit de TRACK webstek


Hét Hoogtepunt van de Gentsche TRACK! Het is maar zoals het je zou kunnen believen te willen zien maar voor mij is het alvast een dieptepunt. In 'hedendaagse kunst' moet dat kunnen: hoogtepunten worden dieptepunten en dieptepunten lijken hoogtepunten. Het is de essentie van 'hedendaagse kunsten' onder het motto dat alles uit zichzelf moet schijnen te zijn wat het op zichzelf niet is. De betovering is klein, de ontnuchtering des te groter! 

Op 28 MEI 20012 nam ik het hieronder geplaatste digitale lichtdrukmaal (= foto) van de actuele toestand van de door de bouwfirma BLATON bouwkundig ijzersterk gemonteerde ultra flauwe kunstgedachte van TRACK kunstenaar TAZU ROUS. De kunstgedachte van TAZU ROUS - 'HET DUIVENKOT' - was toen nog niet helemaal àf. Zij (de door de firma BLATON gemonteerde kunstgedachte) lijkt op het lichtdrukmaal nog een beetje scheef te staan maar dat is natuurlijk niet echt zo, wat overigens perfect in overeenstemming is met de essentie van hogervermelde 'hedendaagse kunsten'. Maar nu, zaterdag 2 juni 2012, zou Zij helemaal àf moeten zijn en gaat de 'DE KAMER' (HOTEL BUFFALO) feestelijk open. U zoude er desgewenst ook - na voorafgaande boeking en betaling - in alle eenvoud collectief kunnen gaan 'kameren' om er in het zachte gezoem van de naakte nacht te reflecteren over uw hoog boven de stad en de wereld verheven positie en daarbij allengs op te gaan in een allerintiemste 'ontmoeting' met de zich tot kunstwerk metamorfoserende stenen toren van het Gentse Sint-Pieters station, waarna - bij het klare krieken van de dag - een schare welgebouwde juveniele piccolootjes (= hotel jongens, verleidelijk strak aangespannen in goud-op-rood beknoopte gala uniformen) met sierlijke tred de TRACK trap naar de 'Kamer' zullen bestijgen om U met steelse blikken te verwelkomen en U vervolgens warmhartig te begeleiden naar het artistiek sponsorende CARLTON hotel waar U in een geparfumeerd decor van Gentse Verse Snijbloemen door wenkend welgevormde juveniel fragiele serveuses een verlokkelijk artistiek succulent ontbijt ter ontnuchtering zal worden aangedragen.

In de volgende afleveringen van dit artistiek TRACK verhaal zal ik één voor één alle TRACK kunstwerken van alle TRACK kunstenaars illustratief belichten met zelf genomen digitale lichtdrukmalen, rijkelijk aangevuld met mijn eigenzinnige kijk op de Artistieke Dingen in kwestie, ingebed in en verzonken tussen de plooien van wijds wiegende overschouwingen en diep duikende beschouwingen over de kern van het wezen van de 'hedendaagse kunsten'. Het eerste in de rij van deze TRACK kunstenkermis zal - U raadde het al - het bekamerbare 'DUIVENKOT'(HOTEL BUFFALO)van TAZU ROUS wezen.Geen opmerkingen: