WELKOM / BIENVENIDO


MAG IK ME VOORSTELLEN MET EEN LIEDJE?

¿PERMITE QUE ME PRESENTE CON UNA CANCIÓN?


MI CANCIÓN MUY PREFERIDA:

CUCURRUCUCÚ PALOMA



CUCURRUCUCÚ PALOMA, NO LLORES

(LIEF DUIFJE MIJN, WAAROM AL DIE TRAANTJES DIJN?)

Dicen que por las noches
no más se le iba en puro llorar;
dicen que no comía,
no más se le iba en puro tomar.
Juran que el mismo cielo
se estremecía al oír su llanto,
cómo sufrió por ella,
y hasta en su muerte la fue llamando:
Ay, ay, ay, ay, ay cantaba,
ay, ay, ay, ay, ay gemía,
Ay, ay, ay, ay, ay cantaba,
de pasión mortal moría.
Que una paloma triste
muy de mañana le va a cantar
a la casita sola con sus puertitas de par en par;
juran que esa paloma
no es otra cosa más que su alma,
que todavía espera a que regrese
la desdichada.
Cucurrucucú paloma,
cucurrucucú no llores.
Las piedras jamás, paloma,
¿qué van a saber de amores?
Cucurrucucú, cucurrucucú, cucurrucucú,
cucurrucucú, cucurrucucú,
paloma, ya no le llore
EIGEN VERTALING EN NADERE INFO OVER DIT LIEDJE:


22 januari 2009

HET PEZEN VAN DE KUNST OF DE KUNST VAN HET PEZEN ?

Utrecht zet kunst in prostitutiepanden

Gepubliceerd: 21 januari 2009 14:31 | Gewijzigd: 21 januari 2009 14:32

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 21 jan. De gemeente Utrecht heeft drie panden opgekocht waarin voorheen raamprostituees werkten, om er kunst in te exposeren. De etalages zijn uitstekend geschikt als tentoonstellingsruimte, zo vindt de gemeente.

   (Foto Maurice Boyer)
(Foto Maurice Boyer)

De panden bevinden zich in de Hardebollenstraat, in het centrum van Utrecht, waar al decennialang raamprostituees werken. Na klachten van omwonenden en winkeliers dat de buurt verloedert, ook door de aanwezigheid van koffieshops, maakte de gemeente een plan om de overlast in de zogeheten Breedstraatbuurt aan te pakken. Er is een ‘straatmanager’ aangesteld en met enkele seksexploitanten en horecaondernemers zijn afspraken gemaakt. Daarnaast vestigde de gemeente een voorkeursrecht op drie leegstaande panden waarin voorheen raamprostituees werkten. Toen deze te koop kwamen, nam de gemeente ze over.

Aanvankelijk was het de bedoeling om kunstenaars in de huisjes te laten werken, maar bij nadere inspectie bleken ze voor dat doel in te slechte staat en ook te klein. Maar in de etalages kunnen wel kunstwerken worden tentoongesteld. Overigens is dit niet geheel uniek: in Amsterdam hebben jonge modeontwerpers ateliers in voormalige peeskamers op de Wallen.

Vanaf vandaag tot 5 maart worden er kunstwerken in tentoongesteld die een relatie hebben met de sfeer en de bedrijvigheid in de straat. ‘Een ander daglicht. Kunst achter de ramen’, heet het project. Ramona van Silfhout toont een levensgrote tekening van de personages ‘Leshy’ en ‘Kyra’, die volgens haar „de strijd tussen het dierlijke oerinstinct en de beschaving” vertegenwoordigen. Daarnaast is een film van Elaine Vis te zien van een meisje dat in een doorzichtig jurkje door een kamer loopt en briefjes met de waardeoordelen ‘good’ en ‘bad’ op de meubels plakt. Helma van Nuenen maakte een installatie van twee films van handen. De ene draait een krul in een haarlok, de andere toont een ontsnappende haarlok.

De presentatie van de werken gaat dag en nacht door. Als het donker is, worden de werken uitgelicht, net als de prostituees.

BRON: NRC HANDELSBLAD

Geen opmerkingen: