WELKOM / BIENVENIDO


MAG IK ME VOORSTELLEN MET EEN LIEDJE?

¿PERMITE QUE ME PRESENTE CON UNA CANCIÓN?


MI CANCIÓN MUY PREFERIDA:

CUCURRUCUCÚ PALOMACUCURRUCUCÚ PALOMA, NO LLORES

(LIEF DUIFJE MIJN, WAAROM AL DIE TRAANTJES DIJN?)

Dicen que por las noches
no más se le iba en puro llorar;
dicen que no comía,
no más se le iba en puro tomar.
Juran que el mismo cielo
se estremecía al oír su llanto,
cómo sufrió por ella,
y hasta en su muerte la fue llamando:
Ay, ay, ay, ay, ay cantaba,
ay, ay, ay, ay, ay gemía,
Ay, ay, ay, ay, ay cantaba,
de pasión mortal moría.
Que una paloma triste
muy de mañana le va a cantar
a la casita sola con sus puertitas de par en par;
juran que esa paloma
no es otra cosa más que su alma,
que todavía espera a que regrese
la desdichada.
Cucurrucucú paloma,
cucurrucucú no llores.
Las piedras jamás, paloma,
¿qué van a saber de amores?
Cucurrucucú, cucurrucucú, cucurrucucú,
cucurrucucú, cucurrucucú,
paloma, ya no le llore
EIGEN VERTALING EN NADERE INFO OVER DIT LIEDJE:


17 juni 2015

KASK KRAMPEN 2015 : EEN / 1 "KRAK" IN DE FOTOGRAFIE ?


Over zowat 95 % van de eindwerken "fotografie" 2015 van de "KONINKLIJKE ACADEMIE VOOR SCHONE KUNSTEN", in de volksmond 'school of arts' genoemd, kunnen we héél kort zijn: ze hebben NIETS maar dan ook echt NIETS met fotografie te maken. Het zijn kinderlijke, lollige of lullige maar totaal vrijblijvende en fantasieloze uitingen van verwarde, verkrampte, verwrongen, gekwetste, getormenteerde, licht of iets zwaarder gestoorde geesten, van wie sommigen zich allicht wel 'filosoof' of - God betere - zelfs 'kunstenaar' zouden durven wanen. Ze zetten zichzelf en/of hun persoonlijke 'da-da' centraal in hun 'geest' en de rest, dit is waar hun eindwerk "fotografie" zou moeten over gaan of wat het effectief zou moeten zijn, wordt dan volkomen bijzaak of gewoon herleid tot niets, nul. Fotografisch (én artistiek) resultaat: niets, nul, nada.

Van de overblijvende schamele 5 % kunnen we droogweg zeggen dat het foto's zijn, zijnde iets meer dan wel iets minder geslaagde 'kiekjes' waarvan er doorgaans méér dan 12 in één doordeweeks dozijn plegen te gaan. Verre dus, tot héél verre van 'meester' fotografie, laat staan 'meesterlijke' fotografie. Op de eerste de beste fototentoonstelling van de eerste de beste amateur 'fotoclub' te lande, kan je in elk geval betere en dikwijls ook interessantere foto's bekijken of bewonderen.

Er is wel één (1) eindwerk dat het etiket 'fotografie' waard en waardig is en waarvan de fotograaf bovendien kan en mag zeggen dat hij de titel van 'meester in de fotografie' met recht en reden verdient: STEFAAN TEMMERMAN met zijn werk "Amenra 2009-2014" dat zichtbaar en voelbaar getuigt van fotografische Kunde & Klasse!

Het zou goed en nuttig zijn voor de bezoedelde naam en de vergane faam van de fotografie afdeling van het KASK dat er volgend 'academie' (?) jaar dan toch méér dan één (1) fotograaf van het slag en de klasse van STEFAAN TEMMERMAN zou opduiken! Hoop doet leven, zegt men....

Hierna nog de webschakel naar een overzicht van de KASK eindwerken "fotografie" 2015 in de verhouding 95 % NIETS tot 5 % IETS, met één en slechts één (1) uitschieter: fotograaf  STEFAAN TEMMERMAN
 
 Geen opmerkingen: